PROFIL: SPENCER REID.

Heisann!

Tenkte jeg kunne ha et slags info-innlegg om alle karakterene i Criminal Minds :)  Og idag skal jeg skrive om Reid :)

SPENCER REIDSpencer Reid er det yngste medlemmet i BAU. Han er også vel kjent som "nerden", med sin eidentiske hukommelse (å huske alt man leser), mulighet til å lese 20 000 ord per minutt og med en IQ på 187.

I sesong 1 ble han sett på som den lille, uskyldige smartingen. Elendig med skytevåpen, før han i episode 6, "L.D.S.K", viser at også han kan bruke slike våpen. I episode 18, "Somebody`s Watching", får han i oppgave å passe på skuespillerinnen Lila Archer, når en seriemorder går løs i byen. Denne episoden inneholder også Reids første kyss, og hans første forelskelse.

I sesong 2 er det mye som skjer. I episode 14, "The Big Game", blir Reid kidnappet av seriemorderen, som i dette tilfellet har tre forskjellige personligheter (dissosiativ identitetsforstyrrelse). I den neste episoden, "Revelations", blir han torturert og dopet av gjerningsmannen, hvis navn er Tobias Hankel. På et tidspunkt blir han dyttet bakover på stolen, som han er lenket fast til, og han dør. Men når Tobias er seg selv igjen, og ikke sin far, går han bort til han og gjenoppliver Reid. Senere utover sesongen får Reid problemer med dopet han fikk; Dilaudid.I sesong 3 innrømmer han sin dopavhengighet i episode 16, "Elephant`s Memory".

I sesong 4 besøker han sin mor for å løse en gammel drapsgåte i "The Instincts". Han klarer til slutt å finne morderen, og drar hjem til de andre i BAU. I "Memorian" får JJ en sønn, som er gudsønnen til Reid og Garcia.
I episode 20, "Conflicted", møter de nok en morder med to personligheter (gjerningsmann/kvinnen er spilt av Jackson Rathbone). Reid tenker tilbake på fortiden sin da han selv ble torturert av en morder med flere personligheter, og klarer dermed å finne ut hvem drapsmannen er.

I sesong 5 blir han skutt i første episode, "Nameless, Faceless". Han kommer seg på bena igjen, men går med krykker i hele 12 episoder.I sesong 6 er det også ting som skjer. I episode 12, "Corazon" (går på TV 2 med norsk tekst denne uken), spekuleres det på om Reid har fått schizofreni eller ikke. Han besøker legen, og er med på å løse et mord som går ut på gamle indianer- tradisjoner.Dr. Spencer Reid er enebarn av Diana og William Reid. Faren dro da han var ung, og Reid levde sammen med den schizofrene moren.Da han var 18, sendte han henne på en institusjon fordi hun ikke lenger var i stand til å bo alene hjemme. Utenom gudsønnen Henry Lamontagne (JJs sønn), er det ingen flere i familien hans.
I serien blir han spilt av Matthew Gray Gubler.

 

Hva synes du om Spencer Reid?
Er han din favoritt?


Annelies.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits