Del 3: Auschwitz-Birkenau (info og bilder).

Den fjerde dagen dro vi med turistbuss til Auschwitz.

Auschwitz består av flere typer konsentrasjonsleirer. Den første var Auschwitz. Den andre var Auschwitz-Birkenau, den hovedsakelig største leiren, også kjent for toglinjen som førte vognene med jøder inn dit. Den tredje var Auschwitz-Monowitz. Auschwitz var også den største konsentrasjonsleiren i verden under den annen verdenskrig.

Vi dro til Auschwitz først. En rundtur med guiden lot oss se noen av blokkene og gasskammeret. Deretter dro vi videre til Auschwitz-Birkenau, som måtte være hvertfall 3 ganger større. Det var helt enormt med plass, utallige brakker og det kjente piggtrådgjerdet som rammet inn området. Helt innerst borterst lå to ruiner som tidligere var gasskamre, men som ble ødelagt av engelskmennene da de befridde leiren i 1945.

Det gjorde ganske stort inntrykk på meg å få se denne grusomheten på ordentlig. Man kan liksom ikke helt forestille seg at det faktisk skjedde, men det gjorde det. Og bare fordi de var jøder.

Beklager bildemangelen, men jeg glemte kameraet mitt på hotellrommet da vi dro. Men jeg antar at jeg legger til noen bilder senere, når jeg får tilgang til det. Det var nemlig ikke bare jeg som tok bilder.

Har du hørt om Auschwitz?
Har du vært der eller sett noen andre konsentrasjonsleirer?


Annelies.

Én kommentar

zipony

06.aug.2010 kl.17:13

Har sett filmer og bilder derfra. Har også hørt endel..

Skriv en ny kommentar

hits